Симптомите на „мъжката менопауза”

Учените за пръв път са определили симптомите , свързани с така наречения хипогонадизъм или „мъжка менопауза”, която е свързана с намаляване на производството на тестостерон при мъжете на по-голяма възраст. За разлика  от жените, п

2010-06-17 15:49:39
Симптомите  на „мъжката менопауза”
Учените за пръв път са определили симптомите , свързани с така наречения хипогонадизъм или „мъжка менопауза”, която е свързана с намаляване на производството на тестостерон при мъжете на по-голяма възраст.

За разлика  от жените, при които менопаузата  се проявява у всички жени,мъжката  менопауза засяга само около  2%  от възрастните мъже. Това  често е свързано с лошо  общо здравословно състояние  и затлъстяване.

Резултатите, които са изчезнали от направено изследване на учени, ще насочат лекарите да извършват мъжка тестостерон терапия. Това е практика ,която се е увеличила с 400% в САЩ от  1999г. насам.

Учени от  университета в Манчестър ,които  работят заедно със свои колеги  в Кралския колеж в Лондон,както и други европейски партньори,измерили нивото на тестостерон при 3369 мъже на възраст между 40 и 79г. Тези мъже са от 8 европейски центъра и от тях е поискана информация за  сексуалната им активност , физическото и психическото здраве.

Екипът от  учени е установил ,че само 9 от 32 кандидати-симптомите са свързани с ниско ниво на тестостерон.

Три от тях  били много важни: намалена  честота на сутрешна ерекция,  намалена честота на сексуалните  мисли (полово влечение) и еректилна дисфункцкя.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия