Изчезнали цивилизации: Атлантида

Когато континентът Му потънал,  се образувал днешният Тихи океан, а нивото на водата в другите части на Земята съществено се понижило. Малките, във времената на Лемурия,  острови увеличили размерите си, а земята на архипелага Посейдонис

2010-06-15 14:56:29
Изчезнали цивилизации: Атлантида
Когато континентът Му потънал,  се образувал днешният Тихи океан, а нивото на водата в другите части на Земята съществено се понижило. Малките, във времената на Лемурия,  острови увеличили размерите си, а земята на архипелага Посейдонис сформирала малък континент, който според днешните  изследователи се нарича Атлантида. Истинското  му име обаче е Посейдонис.


Атлантида притежавала високо технологично ниво, надминаващо дори съвременното. В някои книги се споменават такива изобретения като климатици за пречистване на въздуха от вредни пари, вакуумни цилиндрови лампи, луминисцентни лампи, електрически пушки, транспорт на монорелси, водни генератори, инструменти за извличане на вода от атмосферата, въздушни съдове, управлявани от силата на гравитацията.


Ясновидецът Едгар Кейси  говорел, че   в Атлантида са използвали самолети и кристали за получаване на огромна енергия. Ясновидецът говори и за това, че на континента не била правилно  прилагана властта, което довело  до разрушаването на тази цивилизация.


Много предположения има за местонахожденията на Атлантида, но още не е изяснено къде всъщност се намира тя. Някои я поставят на Южния полюс, други на о-в Тера,  трети в Атланатическия океан, четвърти  в Южна Америка, Средиземно море, Индийския океан и Тихия океан.  Но така и не се разбира кой е прав. Една от новите и доста подкрепяни тези е, че Троя е  Атлантида. Учените откриват изключителни прилики между историите на двете империи. Но дори тази теза все още не е окончателно приета.


Атлантите биват описани като хора със светла кожа, синеоки. Няма данни за продължителността на живота им.Според Платон, те били миролюбив и честен народ.Трудели се много и имали блестящ ум.


Атлантида  станал популярен източник на митове и нови истории и легенди  за това митично място непрекъснато биват публикувани, поради което често е трудно да се определи каква е истинската история. Учените днес търсят нови доказателства за местонахождението  на континента. Според теориите им  той е в диапазона от Филипините до Средиземно море, от Бахамските острови до дълбините на Антарктика. А ние дори не знаем дали той някога наистина е съществувал, или Платон, който пръв го описва, го е измислил.

Континентът  е крил загадката толкова дълго, че тя може да се окаже неразрешима за още много поколения напред.


Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия