На 7 юни Том Джоунс навърши 70 години. Той отпразнува юбилея си в  компанията на семейството си в Уейбридж, Съри.


Заболяване от  туберкулоза в детството  му, което го приковало на легло  в продължение на две години, е причина той днес да е  световно известна звезда. Докато лежал, младежът непрекъснато слушал музика, за да се развлича.


Миналата година  певецът се завърна в родината си, след 35 години прекарани в Лос Анджелис. Том Джоунс се жени в тийнейджърска възраст - едва на 17 години,  но и днес, след повече от 50 години брак, той е със съпругата си Мелинда Тренчард, въпреки многобройните му изневери. 

Синът на  британската звезда е мениджър на баща си, който дори  и на тази възраст продължава да обикаля света в хитовете си.


Песни от новия албум на певеца Praise and Blame, който  ще излезе през юли, чухме на  концерта му миналия ноември в белградската  зала "Арена".


Том Джоунс и Елвис Пресли са били много близки приятели. Двамата пеели заедно под душа. Докато британецът  бил на почивка в Лас Вегас и един ден се къпел в банята,   Елвис  влетял там  и започнал да му пее, като настоявал той да изкаже мнението си за парчето, въпреки че Том Джоунс бил гол.

На въпрос  дали е виждал Елвис гол, Том Джоунс отговаря:  "Да, може да се каже, защото използваше банята в моята стая".
Автор: Албена Иванова