Катастрофирал мъж оцеля по чудо във водите на река Искър

55-годишният  бизнесмен Иван Ненков от София пътувал в понеделник вечерта към столицата по Искърското дефиле. След двата тунела, колата излязла от шосето  и полетяла в 60-метрова пропаст. Изпадналият в безсъзнание мъж   се

2010-06-11 15:00:47
Катастрофирал мъж оцеля по чудо във водите на  река Искър
55-годишният  бизнесмен Иван Ненков от София пътувал в понеделник вечерта към столицата по Искърското дефиле. След двата тунела, колата излязла от шосето  и полетяла в 60-метрова пропаст.

Изпадналият в безсъзнание мъж   се свестил  във вторник вечерта и решил да се придвижва  по реката  вкопчен в парче дърво.  В четвъртък, кантонер от гара Черепиш, при обход на района си, забелязал човек във водата. Железничарят  веднага звъннал за помощ и  незабавно бил сформиран спасителен екип.


С помощта на водолази от Гражданска защита в град Монтана, Ненков бил изваден. Спасителите са категорични, че  спасяването на мъжа си е истинско чудо. Те за първи път вадели от водата не мъртвец, а жив човек и то оживял  след тридневен престой във водата, ранен и   без храна.


Мъжът бил и адекватен, защото веднага могъл да съобщи на полицаите марката на колата си, регистрационните й номера, както и адреса си в София. Междувременно той бил обявен за издирване от семейството му.


Макар и много отпаднал, Ненков не преставал да благодариа на кантонера и водолазите. Той е откаран във врачанската болница, защото   има наранявания по главата, има  счупена ръка и ребро, но според лекарите няма опасност за живота му. Те са се опасявали от черепно-мозъчна  травма, тъй като  колата е паднала на  покрива си, но след направените изследвания , съмненията не са се потвърдили.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия