С нов софтуер студентите ще взимат изпитите си от вкъщи

Специален софтуер, разработен от американската фирма „Софтуер секюър”, ще дава възможност на американските и британските студенти да държат изпитите си от вкъщи по всяко време на денонощието. Революционната технология е разработена

2010-06-10 20:58:43
С нов софтуер студентите ще взимат изпитите си от вкъщи
Специален софтуер, разработен от американската фирма „Софтуер секюър”, ще дава възможност на американските и британските студенти да държат изпитите си от вкъщи по всяко време на денонощието.

Революционната технология е разработена така, че да не позволява никакви начини за преписване по време на изпита. С включването на програмата се заключват всички файлове на компютъра и се спира достъпа до интернет. След това се взимат пръстови отпечатъци от студента, за да е сигурно, че именно той решава теста. За допълнителна сигурност се използват и аудио и видео записи, които удостоверяват, че студентът е бил в изпитни условия през цялото време.

До момента софтуерът се използва в няколко американски университета, както и в Университета на Уелс в Кардиф. Очаква се съвсем скоро и други учебни заведения да проявят интерес към разработката, чиято основа задача е да снижи нивото на стрес у студентите, което значително се повишава по време на изпитните сесии.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия