Амебата: "Някога идваха само с китарите, сега с тирове"...

Дни преди концерта на британската звезда  сър Елтън Джон, Иван Несторов-Амебата разкри някои подробности около  посещението и изискванията на певеца при  престоя  му в столицата. За попзвездата ще се грижат 150 души, а на сц

2010-06-10 15:05:56
Амебата:
Дни преди концерта на британската звезда  сър Елтън Джон, Иван Несторов-Амебата разкри някои подробности около  посещението и изискванията на певеца при  престоя  му в столицата.

За попзвездата ще се грижат 150 души, а на сцената  с него ще свирят 10 от най-големите музиканти в света.  Все още не се знае обаче, кой би могъл да дойде.  Говори се, че бил поканил Лейди Гага.


Вече се строи голямата сцена, която трябва да бъде готова рано сутринта на 13 юни. Любопитно е да се знае, че във всяка своя точка, тя трябва да може да издържи 600 кг., което всъщност е най-сложният момент при построяването на сцената. Това е наложително заради специфичната озвучителна и осветителна  техника.


Концертът е обявен по принцип за 20 часа на 13 юни, но тъй като няма да има подгряваща група, вероятно че започне към 21. Дотогава ще се пуска  музика от диджеи, но самият сър Елтън се появи към 21 часа, за да може  да използва ефектното осветление.


Зад сцената на стадион "Локомотив" е  построен  едва ли не цял град,   със зали за костюми, гримьорни, кухни, мека мебел и какво ли още не.


Сър Елтън Джон ще пристигне у нас със собствения си самолет, но все още не се знае  точно кога. От съображения за сигурност (!), това ще стане ясно в последния момент.


 Поп легендата сър Елтън  Джон  доста трудно се е съгласил за концерта в София,  въпреки, че още по времето на комунизма е   пял в Русия и Унгария. Проблем е, че ние  все още нямаме такава голяма зала, която да събира 18-20 000 души, където да могат да се правят такива концерти и то целогодишно. Дано догодина това да е една от новите придобивки на столицата.


Най-скъпите места  за концерта на поп идола вече са продадени. Все още  обаче могат да се намерят билети по 80 лв. на терен и по 120 на трибуните. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия