Царево и Пловдив в подкрепа на четенето

Колективно четене на книги събра децата в Царево. В читалището на града второкласници  четоха заедно приказки на Ангел Каралийчев и Български народни приказки. Някои от децата четяха приказки на глас, а други ги илюстрираха върху лист. Те влязох

2010-06-08 09:12:17
Царево и Пловдив в подкрепа на четенето
Колективно четене на книги събра децата в Царево. В читалището на града второкласници  четоха заедно приказки на Ангел Каралийчев и Български народни приказки. Някои от децата четяха приказки на глас, а други ги илюстрираха върху лист. Те влязоха в ролята и на библиотекари като подвързваха и подлепяха стари книги, издаваха читателски карти на първолаците. С тяхна помощ библиотеката набра 46 нови читатели.

Фестивалът на книгата „Пловдив чете” ще се проведе от 9 до 13 юни с подкрепата на Община Пловдив, Международен панаир Пловдив и пловдивските бизнесмени. Организатор е издателство „Хермес”. 20 издателства ще представят свои заглавия, а културната програма ще бъде доста богата. „Пловдив чете” се провежда под патронажа на президента Георги Първанов, а орфеевият венец тази година се връчва на българския писател Петър Анастасов. Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия