Ранното лягане по едно и също време прави децата по-умни

Според резултатите от изследване на учени от независимия Американски институт за проучвания в Калифорния, децата, които си лягат рано и то всеки ден по едно и също време, в повечето случаи се справят много по-добре от останалите в четенето, матема

2010-06-07 21:32:40
Ранното лягане по едно и също време прави децата по-умни
Според резултатите от изследване на учени от независимия Американски институт за проучвания в Калифорния, децата, които си лягат рано и то всеки ден по едно и също време, в повечето случаи се справят много по-добре от останалите в четенето, математиката и изучаването на чужди езици.

За целта на изследването учените наблюдавали 8000 деца на 4-годишна възраст. Тези от тях, които спали по по-малко от препоръчителните за деца 11 часа на денонощие, както и тези, които всеки ден заспивали по различно време, се справяли и по-зле в училище от децата, които имали изградени навици за здравословен сън.

Според д-р Ерика Гейлър, ръководител на изследването, родителите, които обръщат съществено внимание на времето за сън на своите деца, оказват и значително положително въздействие върху техните езикови и математически умения.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия