Построиха в центъра на Рим хотел, направен от отпадъци

В центъра на Рим е построен хотел от ... боклуци. Той е направен от активисти по опазването на околната среда и е временен. Те целят да привлекат вниманието на обществото върху наболелия въпрос за замърсяването на европейските плажове. Името на хотел

2016-06-05 20:27:00
Построиха в центъра на Рим хотел, направен от отпадъци
В центъра на Рим е построен хотел от ... боклуци. Той е направен от активисти по опазването на околната среда и е временен. Те целят да привлекат вниманието на обществото върху наболелия въпрос за замърсяването на европейските плажове. Името на хотела е Save The Beach Hotel и ще приема посетители само 4 дни. Хотелът е построен от 12 тона боклуци, които са събрани от европейските плажове. В хотеле има рецепция и пет стаи. Супермоделът Хелена Кристенсен реши да отседне в хотела и коментира, че за нея той е истинско произведение на изкуството. Стените на хотела са като истински стени, но са направени от неорганични отпадъци.

Когато човек обиколи целия хотел, той ще види най-разнообразни боклуци, а някои предмети, които види, ще го накарат да се замисли как така са се озовали върху плажната ивица. Хотелът е измислен от дизайнера Ханс Юрген Шулт. Този екстравагантен хотел всъщност е отражение на действителността, в която се намираме.
След това хотела ще иманужда от контейнери за извозване на сторителни отпацъди, но какво пък - нали е за добра кауза.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия