За какво лъжем?

Лъжата, че някой не е чул звънеца или не е получил сигнал на мобилния си телефон, най-често се използва от съвременните британци. Изследване  показало, че средностатистическият жител на кралството лъже на тази тема средно по 4 пъти на ден

2010-06-05 18:23:41
За какво  лъжем?
Лъжата, че някой не е чул звънеца или не е получил сигнал на мобилния си телефон, най-често се използва от съвременните британци.

Изследване  показало, че средностатистическият жител на кралството лъже на тази тема средно по 4 пъти на ден, т.е. 1500 пъти годишно.

Практически всеки шести мъж признава, че минимум два пъти на ден лъже приятелката или жена си защо не е вдигнал слушалката. Най-разпространената причина - нямало покритие. Към тази безобидна лъжа прибягва всеки четвърти представител на силния пол, след  като игнорира входящото повикване от приятелката си.


Втора по популярност "пързалка" е фразата "Не нося пари". Хората често я използват, за да се отърват от домогванията на улични търговци, бездомници или просяци.


Друго нещо, което британците предпочитат да скриват от околните  е теглото. Всеки трети британец предпочита да намали реалната цифра на килограмите си. 25 процента от анкетираните мъже редовно крият истинския размер на дълговете си, а 30 процента лъжат относно спортната си форма. 


Участниците в анкетата признават още, че най-лошото е необходимостта да лъжат, за да не бъдат уличени в целувка или секс извън постоянния партньор.  При това, повече от 20 процента от мъжете признават,  че са криели от партньорките си   флиртове с други жени.


Всеки пети мъж традиционно лъже партньорката си, когато отива в кръчмата или да гледа някакво спортно мероприятие. А една четвърт от мъжете предпочитат да не казват истината на приятелката си, когато тя ги пита отива ли й тоалетът.



При жените ситуацията е малко по-различна. 40 процента от представителките на нежния пол  лъжат за стойността на купената дреха, а 30 процента - за количеството на изпития алкохол.


Повечето анкетирани,  75 процента, смятат, че жените  са по-изкусни в лъжата.  Изследването обаче  показва, че в лъжа са били заловени 46 процента жени и 58 процента мъже....
    Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия