Отново масово двойки на матурата по география

По-рано днес от Министерството на образованието, младежта и науката представиха анализ на резултатите от тазгодишната майска сесия на матурите. Зрелостният изпит по география и икономика за поредна година се оказва едновременно и най-предпочи

2010-06-04 21:23:02
Отново масово двойки на матурата по география
По-рано днес от Министерството на образованието, младежта и науката представиха анализ на резултатите от тазгодишната майска сесия на матурите.

Зрелостният изпит по география и икономика за поредна година се оказва едновременно и най-предпочитан, но и най-сложен за учениците, тъй като на него повечето от тях са се справили изключително зле. Среден брой точки на явилите се на матурата по география е 31,88. 36% от зрелостниците имат слаби оценки, а още 36% са със среден 3.

Слабите оценки по български език и литература тази година са 2721, а отличните оценки - 702. Средният успех по БЕЛ за тази година е 4,31, а средният брой точки, който са събрали зрелостниците – 55,1.

На матурата по математика учениците са се представили сравнително добре, като средният брой точки е 59,26, по биология и здравно образование е 53,5, а по философски цикъл - 49,77.

На зрелостните изпити по езиците дванадесетокласниците са се представили най-добре.

Скъсаните на тазгодишните майска сесия на матурите са 12.63%, а учениците с отлични оценки – 15.73%.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия