Тазгодишното издание на фестивала Spirit  of Bourgas ще бъде закрито от едно от най-големите имена на хип-хоп-а,  носителят на десетки награди Grandmaster Flash. Tой ще се появи на сцената  на плажа на морския град след полунощ на 15 август,  веднага  след аудиовизуалния сет на Gorillaz Sound System  и концерта на Серж Танкиан.


Grandmaster Flash  е изобретателят на теориите куик микс и клок микс, които представляват различни варианти на скреч техники.  Той първи  докосва виниловата плоча с пръсти и създава новото поколение звуци, той е  и първият, който през 70-те години  включва МС присъствие в диджейския сет. Именно  тогава диджеят сформира своя банда в Южен Бронкс, а сингълът  им   The Мessage се превръща  в платинен. И въпреки, че по онова време не е било прието диджеите да композират тракове, то той нарушава това правило.

Както вече писахме, билети за фестивала  вече се    продават, като еднодневните са на цена 50 лв,  тридневните - 120, а за къмпинга - 30 лева. В дните на фестивала обаче, билетите ще бъдат с по 10 лв. по-скъпи.


Автор: Албена Иванова