Как да намерим ключа към успеха?

Няма човек, който по някакъв начин да не завижда за успехите на другите. Едни изпитват злоба, други пък тъга, че не са способни  да постигнат такива върхове, защото не им върви.. Всъщност понятията  "върви" и "не върви

2010-06-02 22:23:16
Как да намерим ключа към успеха?
Няма човек, който по някакъв начин да не завижда за успехите на другите. Едни изпитват злоба, други пък тъга, че не са способни  да постигнат такива върхове, защото не им върви..


Всъщност понятията  "върви" и "не върви"  са много относителни. Успехът не се стоварва върху човек  просто така, без усилия от негова страна. Едни обаче имат достатъчно търпение да постигнат нещо, а други - не. Имено в това е проблемът.


Дали Моцарт би станал такъв велик музикант, ако не е залягал над пианото още от 4-годишна възраст? А Джек Лондон - дали щеше да стане такъв знаменит писател, ако независимо от отказите, не беше изпращал разказите си в десетки редакции?


Природата знае, че трябва да се направят много опити, за да се постигне успех - тогава шансовете нарастват. От хиляди семена може да покълне само едно. А колко опити правите вие, за да постигнете успех?


Вероятно искате да имате по-престижна и по-високоплатена работа? Ами запитайте се на колко   събеседвания с работодатели сте ходили. Практиката показва, че  за да можете да си намерите нещо относително солидно,  трябва да сте минали  средно на около 20 интервюта за работа.


Малко са хората , които са доволни от сумата, която получават. Ако искате да печелите повече - мислете! Мислете какво умеете да правите по-добре от всеки друг. Развийте таланта си и го приложете на тези, които могат да го оценят. За целта обаче, вие трябва да имате свой почерк. Ако пък не умеете нищо - учете се. Този, който владее повече от една професия, ще постигне по-бързо успех, а и няма да остане никога гладен. 


Трябва да имате и свежи идеи. Ако  те не намират веднага подкрепа, не бива да се отчайвате  - просто за пореден път си спомнете за природата - колко семена трябва да се посеят, за да поникне едно от тях. Колкото повече идеи имате, толкова по-големи ще бъдат шансовете някоя от тях  да доведе до богатството и успеха. Записвайте идеите си, може би в някаквъ момент те ще изиграят своята роля.


Много важно е дори и ако в момента сте доволни от работата си,  да продължавате   да мислите какво бихте направили, ако я нямахте. Така никакви обрати на съдбата няма да ви заварят неподготвени.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия