Провериха всички училищни автобуси

  След направената   проверка от ДАИ на  всички 1227 училищни автобуса, инспекторите са установили 109 нарушения. Най-тежките  и смущаващи от тях били  технически неизправности свързани със спирачната и кормилната уре

2010-06-01 15:37:20
Провериха всички училищни автобуси
  След направената   проверка от ДАИ на  всички 1227 училищни автобуса, инспекторите са установили 109 нарушения. Най-тежките  и смущаващи от тях били  технически неизправности свързани със спирачната и кормилната уредба. Десет  автобуса  са спрени от движение заради драстични неизправности, заяви министърът на транспорта Александър Цветков.  Проверката е първият етап от кампанията "Сигурност за нашите деца".


От есента ученическите автобуси ще имат таван на възрастта. Те ще бъдат обозначени със специална сигнализация - големи, ясно различаеми табели с детски фигури и надпис за специализиран превоз на оранжев фон. Ще трябва да се сложат и други обозначителни знаци, например сигнални лампи.


Ще има  и нови изисквания кой и на какъв автобус може да вози  деца и колко пъти в годината   колите трябва да    минават на технически преглед.


Строго ще бъде фиксиран и броят на придружители на определен брой деца. Тези изисквания ще бъдат  въведени с промяна  в Наредба N 33 за специализираните превози.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия