Краят на света според Леонардо?

Италианска изследователка твърди, че е успяла да прочете предсказание за края на света, което Леонардо да Винчи е оставил в картината си "Тайната вечеря". Според италианката, която е работила в университета в Лос Анджелис, както и в

2010-05-31 16:39:27
Краят на света според Леонардо?
Италианска изследователка твърди, че е успяла да прочете предсказание за края на света, което Леонардо да Винчи е оставил в картината си "Тайната вечеря".

Според италианката, която е работила в университета в Лос Анджелис, както и в архивите на Ватикана, художникът е предсказал, че на 21 март 4001 година в света ще започне процес, който ще засегне самата същност на нещата и ще завърши на 1 ноември. Това ще е нещо като край на света или световен потоп, но може да се превърне и в обновление на човечеството.

Не ставя ясно как точно италианката изследователка е направила този извод. Съобщава се само, че тя не е изследвала самата картина - фреската от манастира "Санта Мария де ла Грация" в Милано, а копие от нея, изпълнено като гоблен по поръчка на френския крал Людвик XIII.

Италианката твърди, че е разгадала някакъв математико-астрологически шифър. В гънките на покривката на масата, където седят Христос и апостолите, тя видяла карта на света с обозначена ширина и дължина.  Имало и символика  на отделни изображения на гоблена, постоянно повтарящото се число осем, щита на Франция, подписите на самия Леонардо.

А може би великия Леонардо е нарисувал само една прекрасна картина?

  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия