Пореден провал за България на „Евровизия”

На втория полуфинал на песенния конкурс „Евровизия 2010”, който се проведе вчера на сцената на „Теленор Арена” в предградието Берум на норвежката столица Осло, България претърпя поредния си провал, след като Миро не успя да

2010-05-28 11:38:59
Пореден провал за България на „Евровизия”
На втория полуфинал на песенния конкурс „Евровизия 2010”, който се проведе вчера на сцената на „Теленор Арена” в предградието Берум на норвежката столица Осло, България претърпя поредния си провал, след като Миро не успя да се класира сред десетте финалисти.

„Прогнозата” на журналистите, които гласуваха в пресцентъра на „Евровизия 2010” преди започването на полуфиналите, се оказа вярна.

Песента „Ангел си ти”, която на сцената в Осло Миро изпя и на български, и на английски език, очевидно не се понрави на широката европейска публика, макар и да беше много по-добра от редица други посредствени парчета.

Десетте финалисти от вчерашния полуфинал са Азейрбайджан, Армения, Грузия, Дания, Израел, Ирландия, Кипър, Румъния, Турция и Украйна.

От първия полуфинал финалистите са Албания, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Гърция, Исландия, Молдова, Португалия, Русия и Сърбия.

Всичките те, заедно с държавите от „Голямата четворка” – Великобритания, Германия, Испания и Франция, и страната – домакин на „Евровизия 2010” Норвегия, ще се състезават утре, във финалната вечер на конкурса, която ще бъде излъчвана пряко в ефира на БНТ от 22:00 ч.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия