Черна прокоба над рока тази година

2010-та   се превърна в черна година за рока. Изгубихме едни от най-големите в света музиканти на рока, други  получиха сериозни травми, трети пък бяха хоспитализирани по други причини. Някои от тези трагедии се случиха само в рамките на

2010-05-27 15:08:41
Черна прокоба над рока тази година
2010-та   се превърна в черна година за рока. Изгубихме едни от най-големите в света музиканти на рока, други  получиха сериозни травми, трети пък бяха хоспитализирани по други причини. Някои от тези трагедии се случиха само в рамките на няколко седмици.

На 16 май си отиде един от най-големите гласове на рока - Рони Джеймс Дио. Няколко години Дио води борба в рака, но накрая коварната болест го победи. Н

На 24 май почина басистът  на Slipknot  Пол Грей. През  април си отиде фронтменът на Type O Negative, който преди години подгря у нас  концерта на Мерилин Менсън.

Преди седмица солистът  на U2, Боно, падна по време на репетиция и нарани гръбнака си. Само спешната  лекарска намеса и  направената операция  в мюнхенска клиника го спасиха от парализа.


Сега пък Брет Майкълс от Poison е хоспитализиран с диагноза микроинсулт. Според лекарите, състоянието му е лечимо, но е необходима операция, защото са открити и малформации  на сърцето му. Слава Богу, заболяването е хванато навреме. 


Няма да видим тази година на  рок-фестивала през юни и Mastodon. Групата прекрати турнетата си заради Бил Келихър, който е болен от панкреатит и се нуждае от спешно лечение. Положението му е сериозно, но лекарите дават големи надежди за оздравяването му.


Том Арая пък от Slayer претърпя операция на гръбнака и макар и с метална пластина във врата, ще забие на 22 юни на националния стадион "Васил Левски" заедно с другите три групи от "Голямата четворка" на метъла. 


Дано  това да е краят на черната серия от инциденти.

  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия