Ученически шествия в цялата страна на 24 май

Ученици от цялата страна ще участват в празничните шествия, които традиционно се провеждат в много от градовете на България в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. В ученическото шествие в столицата

2010-05-22 19:30:21
Ученически шествия в цялата страна на 24 май
Ученици от цялата страна ще участват в празничните шествия, които традиционно се провеждат в много от градовете на България в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

В ученическото шествие в столицата ще участват над 1000 ученици от 24 различни училища. В тържественото отбелязване на празника ще се включат и три оркестъра – два духови и един фанфарен, както и три танцови състава – два мажоретни и един флоклорен.

Шествието ще започне в 10:00 ч. сутринта от кръстовището на столичните булеварди „Витоша” и „Патриарх Евтимий”. То ще премине по бул. „Витоша”, бул. „Княгиня Мария Луиза”, площад „Независимост”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски” и ще завърши с официална празнична церемония, която ще се състои пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия