Министър Игнатов лично ще пише теста за седмокласниците

За първи път тази година всички седмокласници ще се явят на изпит в края на годината. Тези, които искат да учат в елитни езикови и математически училища, ще трябва да бъдат изпитвани върху два модула, а тези, които няма да кандидатстват - само вър

2010-05-21 13:16:03
Министър Игнатов лично ще пише теста за седмокласниците
За първи път тази година всички седмокласници ще се явят на изпит в края на годината. Тези, които искат да учат в елитни езикови и математически училища, ще трябва да бъдат изпитвани върху два модула, а тези, които няма да кандидатстват - само върху един.

Задължителни за всички седмокласници  са изпитите по математика и български език. 25 тестови въпроса трябва да решат  тийнейджърите, а тези които ще участват в класирането за елитните гимназии, ще пишат  допълнително преразказ върху непознат текст по  литература  и ще трябва да решат още 5 допълнителни задачи по математика.

Продължителността на първите модули е 60 минути, а  на вторите - 90. Изпитите са на 27 май по български език, и на 31-ви  - по математика.

Министърът на образованието  пък е решил сам да приготвя изпитите след 7 клас и то през нощта. Причина за решението му е опасението, че може отново да изтече информация за изпита, както стана с матурите на зрелостниците.

Министърът и още двама експерти ще работят  нощем, когато става записването на дисковете за изпитите и само те ще знаят въпросите по български език и математика. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия