Форумите ще прецакат някои зрелостници

Вчера просветният министър Сергей Игнатов  съобщи, че работите на абитуриентите, които са знаели предварително темата на изпита по литература, ще бъдат анулирани. Форумите могат да провалят матурите на десетки зрелостници, защото с двойки

2010-05-18 12:52:15
Форумите ще прецакат някои зрелостници
Вчера просветният министър Сергей Игнатов  съобщи, че работите на абитуриентите, които са знаели предварително темата на изпита по литература, ще бъдат анулирани.

Форумите могат да провалят матурите на десетки зрелостници, защото с двойки ще се окажат тези, които са коментирали  в интернет темата "Силата на словото в одата "Левски".

Министърът  заяви, че не може  да се анулира цялата матура заради десетина души и обеща резултатите от проверката за изтекла информация да са готови до края на седмицата.


Стигнало се е дотам, че самият министър през нощта срещу  втората матура е ровил в интернет, за да провери дали  и тогава някой не продава темите по история и география. Игнатов  е намерил само най-нормални предположения. 


74 хиляди  младежи се явиха вчера на втората задължителна матура по предмет по избор. Най-много бяха кандидатите за география и те писаха по темата за растениевъдство и животновъдство в България.


По история  пък темата беше "Как езическа България се утвърди като значима сила в първата половина на IX век".  В столицата за хванати двама преписвачи. Единият преписвал от учебник, а другият ползвал мобилен телефон,  за да рови в нета.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия