Споделено: Една вечер с великия Дио

Великият Рони Джеймс Дио си отиде. За мен като фен на рока и метъла това е невероятна трагедия. На моменти го чувствам даже като лична трагедия. Усещам го по този начин, защото Дио бе творец оставящ неповторима следа в сърцето на всеки истински любит

2010-05-17 15:47:22
Споделено: Една вечер с великия Дио
Великият Рони Джеймс Дио си отиде. За мен като фен на рока и метъла това е невероятна трагедия. На моменти го чувствам даже като лична трагедия. Усещам го по този начин, защото Дио бе творец оставящ неповторима следа в сърцето на всеки истински любител на рока. Толкова много изключителни моменти съм преживял докато звучи уникалният му глас. Песните му всеки ден изпълват с неповторим заряд стаята ми – и най-вече душата ми. С тях са свързани много спомени. Винаги щом с приятели се съберем  у нас, Дио сякаш е част от компанията. Той оглася всяко значимо за мен събитие, придавайки му сила и блясък. Това ще продължи винаги. Вярвам, че всички истински фенове на Дио в един глас ще му кажем - ЗАВИНАГИ „WE ROCK”. Сигурен съм, че той ще ни чуе!

Песните  на Дио за мен са страхотен източник на творческа енергия. От години вече аз пиша стихове, есета,  статии на разнообразни теми. Доста често сядам пред компютъра, пускам си Дио и започвам да творя. Така съм създал някои от най – добрите си произведения. На едно от тях обаче, ще обърна особено внимание. В много моменти от живота си съм се чувствал подтиснат и незабелязан. Гласът на Дио обаче, непрекъснато поддържаше, и продължава да поддържа, огъня в сърцето ми. Този огън ми помага да продължа въпреки всичко. Така един ден аз реших да излея душата си  в стихове вдъхновени от песента на Дио – „Rainbow in the dark”. Вдъхнови ме силата излъчвана от нея. За мен посланието и е в това, че когато навсякъде е тъмнина човек не бива да спира да рисува света си, изпълвайки го с мечти, цели, усмивки, позитивизъм и градивни действия. Опирайки се на тази философия, всеки ще бъде озарен със светлина идваща най – вече от сърцето. Изпълнявайки “Rainbow in the dark”, Дио излъчваше точно такава светлина. Благодаря ти Дио! Скромното си стихотворение стремящо се да предаде същото послание озаглавих – „Цветове в мрака”. Изкуството на Дио, продължи да ме вдъхновява.  На фона на велики негови песни като “Holy diver”, “Heaven and hell”, “Don’t talk to strangers”, “Last in line”, “I am”, “We rock”, аз написах някои от най – добрите си стихове.

Преди няколко години, Дио разтърси Каварна с групата си „Heaven and hell”. Това бе и първият ми по-сериозен допир с изкуството му. Беше също и една страхотна вечер.  Енергията на Дио сякаш се предаваше по въздуха. Щом той стъпи на сцената цялата публика избухна и всички се потопихме в магията на присъствието и гласа му. Дио винаги демонстрира по един много истински начин любовта си към феновете на рока. Така беше и тогава. С усмивка и невероятно настроение и себераздаване той изпълни безсмъртните си хитове, подарявайки ни едно незабравимо преживяване. Бях страшно впечатлен! След концерта с моите приятели разбрахме къде ще вечеря легендата на рока и веднага поехме натам. Не искахме да го притесняваме, а просто да прекараме още час-два с магическото усещане, че той е наблизо. Седнахме в едно заведение отвън, докато Дио беше вътре и вечеряше. Не бяхме сигурни дали имаме право да го притесняваме след концерта, но не можехме просто да си тръгнем. В един момент откъм  изхода на заведението се усети раздвижване. Миг след това изгря слънчевата усмивка на Рони Джеймс Дио. Той беше ведър и излъчваше енергия. Феновете около него не го дразнеха, а затрогваха. Дио се стараеше да отдели специално внимание на всеки един. Така постепенно той стигна до нашата маса. Ние се изправихме развълнувани, а той просто ни погледна, усмихна се и ни поздрави любезно. След това радушно откликна на молбата ни за автограф и си поговори с нас. Ние му изказахме възхищението си от песните му, а Дио каза, че се радва, че ни е доставил такова удоволствие и че за него е чест да пее пред българската публика. Разделихме се с усмивки и пожелания за нови срещи. Беше незабравимо изживяване.

Нека всеки, който се чувства  свързан по някакъв начин с  легендата Рони Джеймс Дио,  да сподели чувстват и впечатлията  си от изкуството му. Разкажете  за любимите си песни изпълнявани рок-легендата, за концерти, на които сте били, или просто опешете какво означава Дио за вас!

СБОГОМ ДИО!

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ТИ ПАМЕТ!  
Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия