Езикови ваканции и в България

Тази година заради кризата, много семейства са свили бюджета си що се отнася до езиковите ваканции в чужбина  на децата им.  Оказва се обаче, че  чужд език може да се изучава и в България, съчетано с морска почивка. Детски езико

2010-05-17 15:06:43
Езикови ваканции и в България
Тази година заради кризата, много семейства са свили бюджета си що се отнася до езиковите ваканции в чужбина  на децата им.  Оказва се обаче, че  чужд език може да се изучава и в България, съчетано с морска почивка.

Детски езиков лагер е организиран в базата на бившия международен лагер в Кранево, който в момента е превърнат в тризвезден хотел. Естествено, там таксите са в пъти по-ниски от тези в чужбина. Ако  във Великобритания  цените варират около 1000 лири седмично, тук за нощувка, храна, обучение и медицинска застраховка се плащат 390 лв.  Ако пък детето се запише само за почивка, без да учи, цените са 220 за седмица.

По принцип лагерът е 4 седмици, но всеки може да реши сам за какъв период да запише детето си. Стартът е на 7 август до 5 септември. Занятията по език са 15 часа седмично, но учителите  разговарят  само на английски с децата през останалото време.

Кризата стана причина във всички държави подобни ваканции да променят начина си  на обучение. Досега тези летни курсове се организираха  в комбинация с различни спортове, затова в тези ваканции се изучават предимно полезни неща. Вече ваканциите не са само за практикуване на езика, но и  за да се получи сертификат, който по-нататък ще бъде полезен на тийнейджърите. Ваканциите се комбинират с полагане на  TOEFEL и  IELTS, както и с изучаване на специализирана терминология в дадена област.

Доскоро Ирландия бе сред по-слабо търсените страни за езикови ваканции, но тази година  и там са се активизирали. Цените варират от 1200 до 1500 евро за две седмици, но това пък покрива всичко - храна, настаняване, обучение, както и допълнителни  екскурзии.

Доста учебни центрове работят заедно с авиокомпании, които осигуряват и промоционални цени за билетите. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия