На първата матура днес учениците писаха тема по одата на Иван Вазов "Левски"

Около 70 000 младежи се явиха днес на първата задължителна  матура за тази година - по български език и литература. Точно в 8 часа, в Министерство на образованието, в присъствието на министър Сергей Игнатов  бе изтеглена темата за из

2010-05-14 13:15:21
На първата матура днес  учениците писаха тема по одата на Иван Вазов
Около 70 000 младежи се явиха днес на първата задължителна  матура за тази година - по български език и литература.

Точно в 8 часа, в Министерство на образованието, в присъствието на министър Сергей Игнатов  бе изтеглена темата за изпита. Това е вариант 2 -   тема върху одата "Левски" на Иван Вазов.

Темата, която е  втора част ма изпита,  е формулирана така " Силата на словото в одата  "Васил Левски" от Иван Вазов". Освен темата, учениците  ще имат и тест, който  включва  40 въпроса.

Продължителността на  изпита е 4 астрономически часа, а за учениците със специални  образователни потребности с 2 часа повече.  Мобилните телефони на зрелостниците са  оставени при квесторите.  Младежите  са задължени тази година за първи път да пишат с черен химикал.

Тази година  37 университета  признават  оценките от матурата  за вход.

Оценките ще бъдат ясни до 7 юни и ще бъдат публикувани на сайта на министерството и чрез въвеждане на ЕГН младежите ще могат да ги проверят.

В понеделник пък  е втората матура,  по предмет по избор. Тази година за пореден път най-много записани има за изпита по "География и икономика. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия