Юлка на турне из страната, поредна награда за младата авторка

Юлия  Спиридонова-Юлка обиколи страната, чете и раздава автографи на ученици  и приятели из цяла България. Талантът на младата писателка отново намери отзив и триумфира с тазгодишната награда "Константин Константинов" в категорият

2010-05-14 09:00:24
Юлка на турне из страната, поредна награда за младата авторка
Юлия  Спиридонова-Юлка обиколи страната, чете и раздава автографи на ученици  и приятели из цяла България. Талантът на младата писателка отново намери отзив и триумфира с тазгодишната награда "Константин Константинов" в категорията "Автор" на годината.  

Юлия  Спиридонова-Юлка тръгна на пътешествие из страната, за да се запознае отблизо със своите приятели - тийнейджърите. Привлекателното младо лице на съвременната детска литература бе официален гост на Петия Маратон на четящите хора в Стара Загора на 23 април. Как се става разбивачка на сърца учениците научаха от първа ръка, тъй като именно в Града на липите ще бъде първата премиера на най-новия тийнроман „Графиня Батори”.

На 27 април  писателката Юлка бе наградена с най-високото отличие на Министерството на образованието, младежта и науката за принос в развитието на националната ни литература за деца и юноши. Награденият роман „Тина и половина” е феномен в българската литература. Книга, каквато нямаше, а бе особено нужна за тийнейджърите. Децата откриха събеседник и приятел в лицето на Юлка, заяви носителят на наградата за 2008 г. Любен Петков.

Юлка  или Графинята, както с прелестната  си усмивка се определя младата писателка, посети Велико Търново на 10 май. Заедно със своите издатели от ИК Кръгозор, Юлка се наслади на спектакъл по своята последна книга „Графиня Батори - как се става разбивачка на сърца”. Михаела Тюлева се превъплати в тийнейджърката Елица, която иска да има нормално семейство и цици.

Следваща  спирка в националното турне на авторката, която твърди, че да пишеш за тийнейджъри, значи да си приятел с тях, бе град Сливен. На 11 май през деня Юлка раздаде автографи и чете на насъбралите се ученици. В Деня на Св.св. Кирил и Методий и на 12-тия Национален фестивал на детската книга се проведе и тържествена церемония по връчване на Националната награда „Константин Константинов” за принос в детското книгоиздаване за 2009 г. Короната за автор на 2009 г. бе поставена символично върху главата на Юлка на голямата сцена в Драматичен театър „Стефан Киров”. Младата писателка се забавлява на приказния спектакъл със специалното участие на актьорите Мария Игнатова, Димитър Рачков и децата от вокално-театрална формация „Врабчета” – София.

На 12 май  Юлка уважи с присъствието си ученици, гости и приятели в град Шумен. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия