Тази вечер започва фестивалът в Кан, ние участваме паралелно

Днес вечерта започва 63-тият филмов фестивал в Кан. Първият филм, който ще открие фестивала е "Робин Худ" с участието на Кейт Бланшет и Ръсел Кроу. В програмата ще вземат участие 19 филма от 15 държави. България ще участва в паралелните про

2010-05-12 14:40:39
Тази вечер започва фестивалът в Кан, ние участваме паралелно
Днес вечерта започва 63-тият филмов фестивал в Кан. Първият филм, който ще открие фестивала е "Робин Худ" с участието на Кейт Бланшет и Ръсел Кроу. В програмата ще вземат участие 19 филма от 15 държави. България ще участва в паралелните програми.

За голямата награда на младежкото жури в Кан "Cannes Junior" ще се състезава българският филм "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". В програмата "Продуценти в движение" ще вземе участие Камен Калев, а в "Мрежа на продуцента" ще участват Кирил Кирилов и Галя Тонева. Вторият проект за пълнометражен филм ще бъде представен в програмата "Ателие". Филмът се казва "Цинкограф" и е дело на Явор Гърдев.

На филмовия пазар по време на фестивала ще бъдат представени четири родни филма - "Тилт" на Виктор Чучков-син, "Мисия Лондон" на режисьора Димитър Митовски, "Аве" на Константин Божанов и "Лов на дребни хищници" на Цветодар Марков.

Закриването на фестивала аще бъде на 23 май и тогава ще бъдат раздадени всички награди по различните категории. Част от журито ще бъде американският режисьор Тим Бъртън. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия