Късата коса отново е на мода

Тази година отново са актуални късите прически. По принцип късата коса стои добре на овално лице и добре изразена брадичка. Тя прави чертите по-изразителни, очите - по-големи, придава характер на скулите. Макар, че не всяка жена има смелос

2010-05-10 16:05:37
Късата коса отново е на мода

Тази година отново са актуални късите прически. По принцип късата коса стои добре на овално лице и добре изразена брадичка. Тя прави чертите

по-изразителни, очите - по-големи, придава характер на скулите.


Макар, че не всяка жена има смелостта да се подстриже драстично, трябва да се знае, че с къса коса изглеждаме не по-малко женствени, а понякога и повече, отколкото с дългите букли. При това няма значение колко е къса косата, дори и най-късата прическа може да се разнообразява, като всеки ден й се придава различна форма.


Преди да се подстрижете късо обаче, първо се посъветвайте със стилист, защото да си направиш къса прическа е отговорна крачка. Вслушайте се в съвета на фризьора каква да бъде дължината и доколко късата коса ще ви отива в действителност.


Трябва да сте готова да ползвате моделиращи продукти за коса, защото късата прическа трябва да бъде по-оформена от дългата. Така че, отвреме навреме, ще ви се наложи да ползвате различни средства като пяна, гел или лак.


Много важен е и гримът. С късата коса ще ви се наложи да ползвате и повече декоративната козметика, иначе видът ви ще е прекалено момчешки. Подчертайте очите и устните и не се страхувайте да експериментирате с по-смел цвят червило, руж и сенки.

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия