„Магазин за езикови ваканции” отворя врати за втори път на 15 май 2010, от 12.00 – 17.00ч в хотел Радисън София

На море и на почивка в чужбина искат  да прекарват ваканциите си българските  ученици; Родителите им предпочитат летните програми извън страната за развиване на чужд език Според  проучване, организирано от консултантска къща за обра

2010-05-10 08:55:17
„Магазин за езикови ваканции” отворя врати за втори път на 15 май  2010, от 12.00 – 17.00ч в хотел Радисън София
На море и на почивка в чужбина искат  да прекарват ваканциите си българските  ученици; Родителите им предпочитат летните програми извън страната за развиване на чужд език

Според  проучване, организирано от консултантска къща за образование ДАРБИ, на нагласите на ученици от четвърти до девети клас в София и страната, над 61% от децата предпочитат да ходят на море и в чужбина, докато 65% от анкетираните родители поставят на първо място летните програми извън страната за развиване на чужд език и други курсове и обучения в чужбина.

Проучването бе направено в началото на годината. „Магазинът за езикови ваканции – лято 2010” , ще се проведе на 15 май 2010 в хотел Радисън, от 12.00 – 17.00ч.  Родители и деца ще могат да изберат най-подходящия начин за оползотворяване на времето през ваканцията.

Единствено  по време на магазина всеки ще може да направи безплатен тур из павилионите  на Англия, Германия, Ирландия, Франция, Испания, Италия, Австрия и България… и да си закупи на промоционални цени едно невероятно изживяване през лятото.

Целта на изложението е да представи пред българските родители и деца центровете, предлагащи английски, френски, немски, италиански или испански езици и може на място да се запишете  за специалните предложения на Дарби за групови и индивидуални програми с отстъпка.

Изложението е инициатива на Консултантска къща Дарби, Bulgaria Air и Ирландската авиокомпания Aer Lingus. Голямата изненада за посетителите на магазина са и промоционалните  оферти, които ще бъдат представени при закупуването на самолетен билет.

При проучването на анкетираните 435 ученика и техните родители е  поставена задачата да оценят къде биха искали да прекарват ваканциите си по скала от 1 (не би било добре) до 5 (би било чудесно) и е  оставена възможност да добавят свои предпочитания. Най-малък брой точки събира оставането през ваканцията на лятна занималня или вкъщи. Почивка при баба и дядо също не се радва на особена популярност сред подрастващите.

Възможността  да учат чужд език в чужбина е  оценена като любима от всяко пето дете и е посочена като най-добрата  ваканция от 65% от родителите. Родителите също оценяват опциите за оставане на лятна занималня и вкъщи като най-малко предпочитани. Едва 2% от родителите посочват оставането вкъщи като предпочитана опция. Лагерите се радват на по-голяма популярност сред децата, отколкото сред родителите.

Най-голям  брой от децата, които са се възползвали  от опцията да посочат свое предложение за прекарване на ваканцията са посочили, че мечтаят за пътуване в космоса и до други планети.  

Забележка: Хоризонталната скала на графиките показва броят точки събран от всяка опция за ваканция. На анкетираните е оставена възможността по желание да запазят анонимността – над 98% са се идентифицирали поименно. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия