Топиш килограми - произвеждаш електричество

Фитнес център в Ню Йорк предлага на посетителите си възможността да топят килограмите си и едновременно с това да допринасят за природосъобразното производство на електричество. Това е възможно благодарение на велоергометрите, създадени от ам

2010-05-08 01:35:34
Топиш килограми - произвеждаш електричество
Фитнес център в Ню Йорк предлага на посетителите си възможността да топят килограмите си и едновременно с това да допринасят за природосъобразното производство на електричество.

Това е възможно благодарение на велоергометрите, създадени от американската фирма „Зелена революция”, които използват енергията, създадена от трениращите в залата хора. Велоергометрите разполагат със специални токови сензори, свързани към генератор, който разпределя полученото електричество и захранва ел. системата на сградата.

Технологията, която е патентована още през 2007 година, се радва на особено голям интерес от страна на американците. Трениращите на подобни велоергометри вече са десетки. Всички те споделят ентусиазма си да произвеждат все повече и все повече енергия при всяка следваща своя тренировка.

За да отчитат постиженията си, трениращите могат да следят на екрана на велоергометрите колко ток са произвели. А това количество никак не е малко. Една средна по големина фитнес зала би могла да се захранва само и единствено от собствено произведеното електричество.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия