Условия за вземане на студентски кредит

Финансовият министър Симеон Дянков заедно с министъра на образованието Сергей Игнатов вече са утвърдили договора за отпускане на студентските  и  докторантски кредити през новата учебна година. До два месеца заемите ще стартират. Парите се

2010-05-05 17:12:54
 Условия за вземане на  студентски кредит
Финансовият министър Симеон Дянков заедно с министъра на образованието Сергей Игнатов вече са утвърдили договора за отпускане на студентските  и  докторантски кредити през новата учебна година. До два месеца заемите ще стартират. Парите се отпускат за учебни такси или издръжка. 

 Лихвата по тези заеми ще бъде максимум  7 процента. Това е доста по-ниско от лихвите на другите заеми на търговските банки. След завършването, младежите имат една година гратисен период, през който няма да плащат нищо,  но после заемът трябва да бъде изплатен в рамките на 10 години.

Кандидатите за кредит няма да имат такси или комисионни при отпускането на заема.  Той обаче може да бъде отказан, ако студентът има други кредити, които не са обслужвани повече от 6 месеца.

Държавата е предвидила финансов ресурс, който да гарантира заемите, но до два месеца  банките, които желаят да отпускат такива заеми, трябва да сключат договори с МОМН. Право  на кредити имат студенти от държавни и части университети, които се обучават родовно за бакалавър, магистър или доктор.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия