Какво не знаем за Европейския съюз?

Депутати от ГЕРБ имат дея да се вкарат  в училищата  допълнителни часове, в които гимназистите да учат какво е Европлейски съюз. Целта е младежите да се научат отрано за възможностите, които им предлга общността. Докладът, който в момен

2010-05-05 17:03:56
Какво не знаем за  Европейския съюз?
Депутати от ГЕРБ имат дея да се вкарат  в училищата  допълнителни часове, в които гимназистите да учат какво е Европлейски съюз. Целта е младежите да се научат отрано за възможностите, които им предлга общността.

Докладът, който в момента се подготвя от шефа на партията в Брюксел Андрей Ковачев и колегата му Емил Стоянов, има за цел  да се препоръча на Европарламента да въведе  часове  за учениците от горния курс извън програмата, в които те  да се запознаят с функциите на ЕС.

Бългрия е вече 3 години член на Европейския съюз, а хората нямат представа   какви права им дава това, както и как работят ведомствата в Брюксел. Като се започне от спестяване на средства при обаждане от мобилни телефони  от чужбина и се стигне до привличане на ресурси за изследване на заболявания, като например болестта на Алцхаймер, Европейският съюз работи върху политики   и  практики, които оказват пряко влияние върху  живота на хората и тяхната среда, както в  самия съюз, така  и извън него. Макар да са разнообразни и в широк обхват, тези дейности имат една обща цел: да направят Европа и света, от който тя е част, едно по-добро място. 

С тази статия започваме рубрика със заглавие "Европа и аз", като в няколко материала  ще направим кратък преглед на постиженията на ЕС.
Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия