Първият български 3D анимационен герой - на екран до края на годината

Първият български 3D анимационен герой, на име Панайот, ще се качи на екран до края на годината, това разкри в интервю за новините на PRO BG един от неговите създатели – Георги Врабчев. Панайот е типичен балкански персонаж. На моменти той

2010-05-02 22:04:42
Първият български 3D анимационен герой - на екран до края на годината
Първият български 3D анимационен герой, на име Панайот, ще се качи на екран до края на годината, това разкри в интервю за новините на PRO BG един от неговите създатели – Георги Врабчев.

Панайот е типичен балкански персонаж. На моменти той е грубоват и недодялан, а също така и избухлив и импулсивен. Интатът му често го завлича в заплетени ситуации, от които след това му е трудно да се измъкне. Едновременно с това обаче анимираният герой е дотолкова наивен и добродушен, че няма как да не завладее сърцата на малки и големи.

До края на годината ще излязат няколко петминутни филмчета, озаглавени „Войната на Панайот”, а след време създателите на продукцията имат амбицията проектът да прерасне в анимационен сериал и дори пълнометражен филм.

Като за начало обаче идеята е кратките филмчета да бъдат прожектирани като бонус преди 3D прожекциите в родните киносалони.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия