FaceBook събра и лицата и книгите сред природата

В събота, 1 май, в Южния парк, над 1600 души /по първоначални данни/ се събраха с идеята да споделят любовта си към книгите. Всеки от присъстващите носеше със себе си любима книга в ръка. Това се случи по повод опит за поставяне на световен рекорд на

2010-05-02 12:14:23
FaceBook събра и лицата и книгите сред природата
В събота, 1 май, в Южния парк, над 1600 души /по първоначални данни/ се събраха с идеята да споделят любовта си към книгите. Всеки от присъстващите носеше със себе си любима книга в ръка. Това се случи по повод опит за поставяне на световен рекорд на Гинес по четене на книги, организиран от „Групата за четене на книги” във Фейсбук. Така след 11.00 часа, на поляната откъм булевард Витоша вече бе пълно с хора. Изключително приятен е факта, че повечето ентусиасти бяха младежи. Хората бяха усмихнати и приятелски настроени. Коментирайки любими книги или просто четейки, всички изкараха приятни часове в компанията на приятни хора и увлекателни четива. Всъщност това бе и основният смисъл на мероприятието. Човек първоначално бива привлечен от гръмката амбиция за поставяне на световен рекорд, но после се потапя в отпускащата и одухотворена атмосфера . Всички отворихме интересни книги и се унесохме от магията на момента. Някои коментираха прочетеното, други просто седяхме на тревата под лъчите на слънцето и се наслаждавахме на книгата в ръцете си. Така времето просто отлетя. Това време обаче, бе спечелено време.

Организаторите на инициативата водеха списък. В него те записваха името предпочетените от всеки автор и книга. Сред най - четените жанрове се наредиха фентъзито и трилърът. Книгите на Дан Браун продължават да се радват на огромен интерес. Те бяха завладели и днешния ден. Предпочитан автор се оказа и Пауло Куелю. Удхаус също допринасяше за доброто настроение. Разбира се приъстваха и читатели на най – популярната в момента книга у нас – „Мисия Лондон”. Интересът на голяма част от хората бе насочен и към Хорхе Букай. Неговите книги завладяват все повече хора. Днес този автор беше почетен подобаващо. Историите за Хари Потър пък, за някои читатели, подсилваха магията. Изключително приятен е и фактът, че имаше много любители на книгата, отдали се на български класици. Много хора бяха дошли с произведения на Димитър Димов и Христо Смирненски.

Днешниият ден ще бъде запомнен, поне за мен, с позитивното отношение към книгата. Представената по – горе информация, подлежи на допълване. Има още любопитни факти, като разултати от събитието, които ще дооформят представите ви за случилото се. Основният извод обаче е, че когато идеята е смислена се намират много млади хора, на които може да се разчита. Убеден съм, че в бъдеще ще се намират все повече млади хора, които ще генерират такива идеи и ще ги осъществяват с усмивка и протегната ръка. Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия