Левитиращ "автобус" на бъдещето

В мегаполисите и големите градове по  света улиците са претъпкани с превозни средства. Това е  голям проблем навсякъде по света. А този проблем ще се задълбочава, защото населението навсякъде непрекъснато расте, увеличава се  и бр

2010-04-28 16:14:41
Левитиращ
В мегаполисите и големите градове по  света улиците са претъпкани с превозни средства.
Това е  голям проблем навсякъде по света. А този проблем ще се задълбочава, защото населението навсякъде непрекъснато расте, увеличава се  и броят на транспортните средства, които   трябва да се грижат за придвижването на хората.

Така на британецът Крис Хенли е дошла  идеята за проектиране на иновационна система за обществен транспорт, наречена  Maglev.

Става дума за пътуване с нещо като скоростно влакче, което обаче е много по-сигурно от  придвижване  с автобус. За целта се използва магнитната левитация, като пътниците се извеждат извън зоните на задръстванията, а в същото време системата е изключително икономична  и няма вредни емисии.  Крилете на модула се движат по магнитна писта, а пасажерските кабини са абсолютно неподвижни  и пътниците  ползват само предпазни колани.

За приятното пътуване с новия вид обществен транспорт, дизайнерът предвижда  за конструкцията   да се използва кожа и неръждаема стомана, а интериорът да  е лъскав и бял. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия