Тема върху "Септември" на Гео Милев затрудни кандидат-студентите

2194 кандидат-студенти се явиха вчера  на поредния предварителен изпит по литература за Софийския университет. Темата,  която беше изтеглена бе "Бунтът в поемата "Септември" на Гео Милев". Явно изтеглената тема не

2010-04-26 14:16:24
Тема върху
2194 кандидат-студенти се явиха вчера  на поредния предварителен изпит по литература за Софийския университет.

Темата,  която беше изтеглена бе "Бунтът в поемата "Септември" на Гео Милев". Явно изтеглената тема не се понрави на бъдещите кандидат-висшисти и  те масово напуснаха залите и предадоха празни листове. Младежите ще е явят на следващия изпит, който вече е редовен и ще се състои на 12 юли, като   се надяват темата да бъде по-лесна. 

Кандидат-студентите имат затруднения с темата върху поемата "Септември", тъй като  в програмата в училище тя е по-слабо застъпена, преподава се само 1-2 часа за сметка на останалия материал. Но все пак я има в конспекта, така че те би трябвало да се подготвят по-добре.

Друга част от младежите  писаха върху втория вариант на изпита, който също не е никак лесен. Те трябваше да напишат съпоставително  есе върху два цитата и да ги обвържат в общ текст: "Кажи им, майко, да помнят, да помнят, мене да търсят"  на Христо Ботев и "И толкова черни мисли ми тежат, че аз не искам нищо да си спомня" на Димчо Дебелянов.

Интересно е да се разбере какви ще бъдат оценките върху този втори вариант. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия