Любопитни факти за... всичко :)

Около 3 килограма от човешкото тяло се състои от микроорганизми (паразити и т.н.). Много голяма част от тези микроорганизми са от особено значние за нормалното функциониране на организма. Микробите, които се намират в  изходните вещества от о

2010-04-25 15:30:36
Любопитни факти за... всичко :)
Около 3 килограма от човешкото тяло се състои от микроорганизми (паразити и т.н.). Много голяма част от тези микроорганизми са от особено значние за нормалното функциониране на организма.

Микробите, които се намират в  изходните вещества от организма, могат да преминат през 10-15 слоя тоалетна хартия. Затова- не забравяйте да измиете ръцете си.

Сепиите имат  очи ,които са под формата  на буквата W.  Те не могат да виждат цветно,но за сметка на това умеят да  възприемат поляризацията на светлината,което засилва усещането им за контраст.

Преди пирамидите  в Египет са били покрити  с високо полиран бял варовик  и са светели от далече. Все  още тук таме може да се  забележи това по върховете  им.

Плъховете  се смеят ,когато ги гъделичкат.

В центъра  на една дъга е намира сянката  на главата ти.  Първичната  дъга е горе долу вина ги  на 45 градуса от сянката на  главата ти. Поради това, трябва  да се намираш  по-далеч от дъжда, където се образува дъга, за да можеш да я видиш.

През живота  си Адолф Хитлер има около  4 връзки.  Три от тях са потвърдени, а за четвъртата само се предполага. Всички жени се смята, че са направили опит за самоубийство и две от тях са успели.

Картофът е  около 80% вода и 20% твърди вещества.

Най-големият диамант намиран някога е  3106 карата.

Електрическият  стол е измислен от зъболекар.

Кварцовият кристал на твоя ръчен часовник вибрира около 32 768 пъти в секунда.

Ако си роден в сряда примерно , знай че рожденият ти ден ще се пада в сряда през 7 години. Иначе празнуваш не денят и датата на раждане, а само датата. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия