Шофьорска книжка само след завършен десети клас

Част от промените, които ще залегнат в новия Закон за училищното образование, предвиждат кандидат-шофьорите да взимат книжка само ако са завършили десети клас. В момента книжка се взима със завършено основно образование, т.е. след избутване на

2010-04-23 18:33:18
Шофьорска книжка само след завършен десети клас
Част от промените, които ще залегнат в новия Закон за училищното образование, предвиждат кандидат-шофьорите да взимат книжка само ако са завършили десети клас.

В момента книжка се взима със завършено основно образование, т.е. след избутване на осми клас.

Ако бъдат приети промените в училищния закон обаче, желаещите да станат шофьори наред с останалите документи ще трябва да представят и удостоверение за завършен първи гимназиален етап, който ще приключва след десети клас.

Голям проблем обаче все още си остават фалшивите дипломи, чиито притежатели обикновено са представителите на ромския етнос в България.

Не е ясно и какво ще се случи със заварените случаи на шофьори, прекратили обучението си преди да завършат десети клас.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MB1992
преди 11 години

Кой ще спре тия "джигити" от това да си купят диплома. В България може да се купи всичко, стига да знаеш къде да търсиш. Като концепция е хубаво. Съгласен съм. Даже шофьорските изпити трябва да са по-строги. Улиците са пълни с райсъри, ***, фукльовци, улични състезатели и момичета които гледат повече Фейсбук, отколкото пътя пред тях!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия