Почитателите на iPhone вече очакват новия му модел. Информацията за него е доста пикантна, защото тя не се разпространява от Apple, както би било редно и нормално, а от един бар, който се намира в Калифорния. Един от инженерите, който разработва телефона е носил в себе си негов тест вариант, който, за съжаление, е изгубил във въпросния бар. Компания Apple смяташе да пази в пълна тайна новия iPhone и да го покаже на пазара след няколко месеца.

Рядко се случва от големи компании да изтича важна информация, но ето, че винаги има първи път. В различни блогове в интернет пространството вече са публикувани снимки на новия iPhone - доста по-тънък и заострен от предишния и доста по-красив на външен вид. Човекът, който открил телефона в бара, решил да го продаде на скромната сума от 5 000 долара на собственика на сайта Gizmodo Ник Дентън. Оттогава сайтът му е доста посещаван - ежедневно влизат по 1 милион души, за да видят новата визия на дългоочаквания iPhone.

Инженерът, който е загубил ценния телефон, вече е писал на сайта и ги е помолил да му върнат апарата обратно, а от Apple пък заплашили Ник Дентън със съд, заради кражба. Засега сайтът е отказал да върне телефона, докато не получат официално искане и извинение за отправените заплахи.
Автор: Ралица Солакова