Британците са най-големите пиячи в ЕС

Според резултатите от анкета, проведена сред 27 000 жители на 27-те страни членки на Европейския съюз, британците са най-големите пиячи. Освен че голяма част от населението във Великобритания се определя като любител на чашката (80%), 25% от ж

2010-04-22 21:59:40
Британците са най-големите пиячи в ЕС
Според резултатите от анкета, проведена сред 27 000 жители на 27-те страни членки на Европейския съюз, британците са най-големите пиячи.

Освен че голяма част от населението във Великобритания се определя като любител на чашката (80%), 25% от жителите на Острова редовно участват в купони със солидни количества алкохол, по което страната се нарежда на първо място. Единствената конкуренция на великобританците са малтийците и финландците, които след като седнат на маса, предпочитат да обръщат минимум по пет чашки концентрат.

Страните, в които най-голяма част от населението употребява алкохол, са Дания и Швеция - повече от 90%. Жителите на двете държави обаче са по-умерени в пиенето от британците.

Наред с най-големите пиячи, е направена класация и на най-големите въздържатели на територията на ЕС. Това са португалците и италианците, от които над 40% твърдят, че не употребяват алкохол. 60% от пиячите в Италия пък са умерени консуматори, които не си позволяват повече от две чашки.

Българите се нареждат на седмо място в класацията на въздържателите със 27% от анкетираните, които твърдят, че не са близвали алкохол през последната една година. 25% разкриват, че пият всяка седмица. 65% от българските пиячи обаче заявяват, че не си позволяват повече от две питиета, което нарежда страната ни на едно от челните места в класацията на най-умерените в пиенето нации.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия