Училище за средно образование от Англия дава възможност на амбициозни деца и футболни таланти да получат стипендии

На 17 април  от 10.00ч в Дарби Колидж ще се проведат интервюта с кандидатите. За най-добрите, за академично подготвените, за отлично  владеещите английски език, за мотивираните млади хора Brooke House College, училище за средно образован

2010-04-16 07:50:54
Училище за средно образование от Англия дава възможност на амбициозни деца и футболни таланти да получат стипендии
На 17 април  от 10.00ч в Дарби Колидж ще се проведат интервюта с кандидатите.

За най-добрите, за академично подготвените, за отлично  владеещите английски език, за мотивираните млади хора Brooke House College, училище за средно образование в Англия и Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби” за осми път обявяват

Конкурс за Академични  стипендии в размер  от 20% до 50%

    - Стипендиите важат за всяка от годините, през които ученика се обучава в колежа и са част от годишната такса.
    - Кандидатите трябва да са на възраст от 14 до 18 години.
    - На 29 и 30 май 2010 година в София, Brooke House College ще проведе изпити по английски език (писмено и устно) и по математика   (писмено).
    - Размерът на стипендиите ще зависи от резултатите от изпитите.

Подгответе се навреме.

За да помогне  в подготовката за участие в конкурса Консултантската къща за образование  в чужбина „Дарби” организира всеки четвъртък безплатни

Трейнинг-ориентации

    - Запознаване с английската образователна система
    - Подготовка на автобиографичното есе
    - Ориентация в материала по математика и английски език, включен в изпитите
    - Осигуряване на допълнителни занимания по математика и по английски език

Повече  от 25 български ученика  през годините са спечелили  стипендия, учили  са в Brooke House College, завършили са и една голяма част от тях днес са студенти в престижни университети. Симеон Симеонов е студент по информационни технологии в Cambridge University , а Йоана Ропова учи икономика в UCL. Това са само два български ученика от спечелилите стипендия на Brooke House College.

В средата на месец  юни тази година, в три последователни дни ще бъде проведен станалия вече традиционен конкурс за футболна стипендия на Футболната академия към английското пансионатно училище Brooke House College.

Създадената към  училището футболна академия дава възможност за развитие на млади таланти от цял свят, включително и от България.

Академията е регистрирана в английската професионална  футболна асоциация. Предлага на участниците  в нея модерни съвременни условия  за тренировки. Спонсорира се от големия  спортен концерн  Puma. Всички треньори на академията са асоциирани към футболната асоциация – ниво 1 на UEFA.

Сутрешните занимания  на българските участници в академията са изцяло с футболна насоченост- тренировки, обсъждане на футболната тактика  и физически тренировки. След обяд са часовете в училището. В сряда  и събота се провеждат дружески мачове или академията участва в шампионата на лигата на пансионатните училища в Англия.

Училището се грижи  за своите ученици чрез своите треньори в академията, преподавателите и  възпитателите в училището.

Изпитните футболни мачове се наблюдават от агенти на футболните лиги на Англия.

Ето и резултатите, постигнати от наши ученици, стипендианти на футболната академия към английското пансионатно училище Brooke House College.

   1. Георги Христов – на 15 години. В отбора на академията играе като централен защитник. Георги вече има сключен договор с английския професионален футболен клуб Peterborough United  и от другата учебна година преминава там.
   2. Петър Витанов – на 14 години. В отбора на академията играе като централен полузащитник. Поканен е в английския професионален футболен клуб Peterborough United  за 6 седмичен пробен период.
   3. Николай Щерев – на 18 години. В отбора на академията играе като ляв или десен краен защитник. Играе също така и в полу- професионалния футболен клуб Rothwell Corinthians.
   4. Маргарит Георгиев – на 16 години. В отбора играе като ляв или десен полузащитник и капитан на отбора.

В първия кръг на шампионата на английските пансионатни училища  отбора на академията печели мача срещу Reading и продължава във втория кръг на шампионата. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия