Какво да очакват меломаните това лято?

Рокфестивалът в Каварна ще се проведе и тази година от 23 до 25 юли, но под друго име - "Каварна рок фест". Програмите ще  са по-дълги, ще започват още следобед и по тази причина ще има повече изпълнители. Първата вечер ще е пред

2010-04-09 19:07:27
Какво да очакват меломаните това лято?
Рокфестивалът в Каварна ще се проведе и тази година от 23 до 25 юли, но под друго име - "Каварна рок фест". Програмите ще  са по-дълги, ще започват още следобед и по тази причина ще има повече изпълнители.

Първата вечер ще е предимно дамска. На сцената ще се изявят метъл-кралицата Доро Пеш и  любимката на българската публика  Таря Туринен. Към тях ще се присъединят и дамите от Leaves" Eyes. Момичетата ще бъдат подкрепени от   Atrocity  и  Epica.

На  24 юли ще опънат жици Kreator, Sodom и  Korpiklaani. На финала ще забият четири банди - Accept, Annihllator, Primal Fear и  Voivod.

Повечето групи пристигат за първи път в България, а всички за първи път ще стъпят в Каварна.  Изключение прави само Accept, бандата вече е била на рокфеста. Очаква се и други групи  да потвърдят участието си.

Билети вече се продават на цена 90 лева за тридневен пропуск и 40 -  за еднодневен.

Друг фестивал, който радва меломаните напоследък е бургаският Spirit of Bourgas. Всяка година, за три дни, на плажа в Бургас се събират  хиляди фенове. Досега там  са забивали едни от най-известните банди.

Фестивалът ще се проведе по традиция на 13, 14 и 15 август, а единственото известно име  засега е  пънк групата The Stranglers.  Скоро  ще станат известни и тези, които ще се появят на главната сцена.

Тази година, преди шоуто на Metallica,  публиката ще бъде подгрята от  израелската  хевиметъл група  "Орфънд ленд".  Групата ще впечатли българските фенове с тежкия саунд.  Стилът им е смесица от прогресив метъл и  мотиви от еврейския и арабския  музикален фолклор.

Тази година за първи път у нас ще стъпи и британската трипхоп група Morcheeba , която ще се изяви  на сцената на феста Park Live Fest  в Борисовата градина на 20 юни - последния ден на купона. Основният акцент на феста ще е френското трио Gotan project, което   ще зарадва  феновете със страстно танго.  Целият фестивал тази година ще бъде под патронажа на френския посланик у нас Етиен дьо Понсен. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия