Арест и 1 млн. долара компенсация за надраскан чин

12-годишно момиче от Ню Йорк беше арестувано и отведено от училището си с белезници, заради това, че си позволило да надраска чина си в класната стая. Алекса Гонзалес била в час по испански, когато решила да засвидетелства любовта към приятели

2010-04-04 11:23:44
Арест и 1 млн. долара компенсация за надраскан чин
12-годишно момиче от Ню Йорк беше арестувано и отведено от училището си с белезници, заради това, че си позволило да надраска чина си в класната стая.

Алекса Гонзалес била в час по испански, когато решила да засвидетелства любовта към приятелите си, като написала на чина си с изтриваем зелен маркер „Обичам приятелите си Аби и Фейт”.

На учителя на Алекса обаче далеч не му се понравила постъпката на 12-годишната ученичка и тя била отведена в директорския кабинет, откъде по-късно била изведена с белезници от органите на реда.

Момичето прекарало няколко часа в полицейското управление, които описва като травмиращи и прекалено мъчителни. Алекса била изключена от училище и осъдена на 8 часа обществено полезен труд.

След всичко, което се наложило да преживее малолетната ученичка, майка й решила да съди полицията и департамента по образованието на Ню Йорк, като изисква компенсация в размер на 1 милион долара.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия