Екстра за мързеливци

Иска ви се да помързелаувате. мечтаете си да си лежите на канапето и да въртите цялата къща  с дистанционно? Това вече е възможно и не е чак толкова скъпо.  Със системата, която се нарича Еscient"s Zone,  може  да контролирате

2010-03-28 21:33:02
Екстра за мързеливци
Иска ви се да помързелаувате. мечтаете си да си лежите на канапето и да въртите цялата къща  с дистанционно? Това вече е възможно и не е чак толкова скъпо.

 Със системата, която се нарича Еscient"s Zone,  може  да контролирате техникта само с едно докосване. Искате да загасите лампите? Н е нужно да ставате, това може да стане само с едно натискане на копчето. Слънцето свети много силно през прозорците?  Натискате бутона и завесите се спускат. На това дистанционо се подчиняват радиото, DVD-то, hi-fi системата.

Всъщност идеята за това дистанционно е доста стара. Досега са  предлагани  подобни интегрирани системи, но с доста недостатъци. През последните 5 години обаче,  интегрираните домашни системи бележат ръст  от 80 на сто. Появяват се  прости и ефективни продукти. Прости и не особено скъпи , подобни системи се превръщат в истински хит.

Какво има в базовия пакет за един 2-стаен апартамент на системата Escient"s Zone? Контролна  кутия, която струва 800 евро, както и усилвател за още 690, за да можете да управлявате DVD-то, телевизора и уредбата. Ако искате  устройството да гаси и лампите, ще трябват още 170 веро, още 420 евро пък  трябват  за специалния термостат на климатика.

Не излиза ли малко скъпичък мързелът? Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия