Малката русалка отива на екскурзия до Шанхай

Символът на датската столица Копенхаген, и една от най-големите атракции в града – статуята на Малката русалка, ще напусне страната за първи път след създаването си през 1913 г., за да отиде на датския павилион на Световното изложение в кита

2010-03-26 17:00:35
Малката русалка отива на екскурзия до Шанхай
Символът на датската столица Копенхаген, и една от най-големите атракции в града – статуята на Малката русалка, ще напусне страната за първи път след създаването си през 1913 г., за да отиде на датския павилион на Световното изложение в китайския град Шанхай.

Скулптурата, създадена от Едвард Ериксен в чест на великия писател Ханс Кристиян Андерсен, се намира в пристанището на парка „Чърчил” в Копенхаген, където се радва на огромен интерес от страна на посетителите на града.

За първи път обаче, на нея ще й се наложи да напусне страната си, за да посети далечния град Шанхай, където ще бъде инсталирана в центъра на басейн, пълен с вода от пристанището в датската столица. Статуята на Малката русалка ще бъде една от основните атракции на световното изложение, което ще се състои между 1 май и 31 октомври тази година.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия