Програма „Аватар” ще бори екологичните проблеми на Земята

Режисьорът на „Аватар” Джеймс Камерън, продуцентът Джон Ландау и филмовата компания “Twentieth Century Fox” сключиха договор за международно сътрудничество с организацията “Earth Day Network” за създаването на п

2010-03-25 21:10:46
Програма „Аватар” ще бори екологичните проблеми на Земята
Режисьорът на „Аватар” Джеймс Камерън, продуцентът Джон Ландау и филмовата компания “Twentieth Century Fox” сключиха договор за международно сътрудничество с организацията “Earth Day Network” за създаването на програма, носеща името на популярната лента, чиято главна задача ще е посаждането на един милион дървета по целия свят.

Идеята за борба с екологичните проблеми на нашата планета дошла на Джеймс Камерън във връзка с излизането на „Аватар” на дискове в САЩ и Канада, което е предвидено за 22 април и съвпада с честването на Международния ден на Земята.

Програмата „Аватар” предвижда до края на 2010 г. да бъдат засадени един милион дървета в 15 различни държави по целия свят.

Всеки собственик на диск с филма пък ще има възможността да стане „попечител” на едно от дърветата, като използва специалният код за достъп до виртуалната карта на официалния сайт на „Аватар”, където ще намери и точните координати на своето растение.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия