Осъзнатото сънуване - урок 1

Поради огромният интерес, който показахте в предишната статия за осъзнато сънуване, реших да споделя с вас няколко техники за осъзнато сънуване с надеждата да ви покажа един доста интересен, цветен и вълнуващ свят. Е, стига празни приказки, да започв

2010-03-23 10:52:35
Осъзнатото сънуване - урок 1
Поради огромният интерес, който показахте в предишната статия за осъзнато сънуване, реших да споделя с вас няколко техники за осъзнато сънуване с надеждата да ви покажа един доста интересен, цветен и вълнуващ свят. Е, стига празни приказки, да започваме да спим.

От само себе си
Много хора започват да имат осъзнати сънища само, защото вече знаят, че такова нещо съществува. Разбира се, това се случва рядко и не можете да разчитате само на нагласата и на късмета. Но все пак започнете от там - всяка вечер преди да заспите си повтаряйте, че тази вечер ще имате
осъзнат сън. Това ще окаже необходимото влияние, но е възможно и да не е достатъчно.

Метод на проверката
Има едно правило - навиците ви от реалността се пренасят и в сънищата. За това трябва да тренирате себе си да проверявате реалността и съня постоянно. По 20-30 пъти на ден правете проверки дали не сънувате.

Ето няколко важни и винаги работещи проверки:
- проверка с текст. Напишете на едно листче надпис "Сънувам ли?" и го носете със себе си. На определено време го прочитайте, отместете поглед и отново го прочетете. Ако надписа се промени като цвят, текст, шрифт - вие сънувате.

- правете същата проверка с други текстове реклами, надписи на трамваи и т.н. Подхождайте винаги скептично, накарайте съзнанието си да изпита несигурно усещане, че в момента сънувате.

- електронен часовник - електронният часовник в съня не показва нормални цифри. Винаги показва странни знаци. Това е много силен знак, че сте в сън.

- подскоци - подскочете 2-3 пъти последователно. Ако случайно полетите или дори се задържите във въздуха повече от нормалното - това е сън.

- ако цветовете са прекалено ярки, мислите странно ясни, то най-вероятно сънувате. Какво ще ви дадат тези проверки? - Ако вие свикнете да правите проверки на реалността докато сте будни ще започнете да го правите и докато спите. Разбира се, няма да стане  след 1-2 дни, но ще сте много приятно изненадани, когато това се случи.

Техника МИОС  (Мнемонично Инкубиране на Осъзнато Сънуване)
Техниката е дело на д-р Стивън Лаберж. Тази техника изисква много време, но може да се каже, че носи най-силни резултати като например 4 осъзнати съня на нощ. За целта си вземете бележник и при всяко събуждане - не ставайте, останете неподвижни докато преразкажете в главата си целия сън. Имайте предвид, че съня се отдалечава от вас с всеки дразнител около вас. Ако отворите очи, или станете вече сте забравили редица интересни детайли. След като преразкажете целият сън в главата си, станете и го запишете в бележника. Обърнете внимание на знаците, които показват, че това е сън и ги подчертайте. Такива значи са например, че тичате, но краката ви не се движат; летите, виждате чудовище, което ви напада и т.н. След това легнете, пресъздайте съня си в главата и си маркирайте отново нещата, които трябва да ви говорят, че това е сън. Повтаряйте това известно време и ще имате големи резултати, но не забравяйте, че това занимание е за хора, които имат повече време.

Техника на прекъснатия сън
Това заедно с методите за проверка е моята любима техника. За да получите хубави осъзнати сънища трябва да сте се наспали. Ако сте капнали от умора по-вероятно е да не стигнете до осъзнаване. Тази техника е доста проста, защото няма много специални изисквания - легнете да спите. Спете около 6 часа; станете, хапнете и се занимавайте с нещо за около час, час и половина. Аз например сядах да уча... това веднага ме приспиваше. След това легнете да спите на тихо място. В такъв момент можете да имате до няколко ясни сънища, които да осъзнаете. Техниката е една от най-силните. Ако я комбинирате с останалите ще станете истински експерт и ще живеете два живота.

Очаквайте скоро статия на тема: "Какво да очакваме и от какво да се пазим при Осъзнатото сънуване". А до тогава тренирайте. Вашите преживявания можете да споделите тук! Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
al8
преди 8 години

До SadFaceBg: Ако има хора от Русе занимаващи се с осъзнато сънуване да пишат на е-майл sewo***abv.bg може да се видим и поговоримможе и други да пишат .

Tonito123ant
преди 8 години

До SadFaceBg: ще проверя дали си писал в този сайт , проверявай и ти от ереме на време че ми е интересно

Tonito123ant
преди 8 години

До SadFaceBg: брато и аз съм така мани ги тея скиптично настроени хора .. Това не е толкова рядко умение .. Много е яко , не всеки го може разбира се, покрай мой приятели също не съм срещал като моя случей ,но буквално мога да правя каквото си поискам в осъзнатия сън и мисля по същия начин все едно съм в будно състояние .. Дай си някакав фейсбук или нещо такова че ми е интересно да си говоря с такива хора.

SadFaceBg
преди 8 години

От доста време се колебая дали да пиша в такъв сайт, но вече се реших. Занимавам се с осъзнато сънуване от преди 4-5 години, отначало не знаех какво ми се случва и го правех само за да избягам от реалния свят. В последствие прочетох доста за осъзнатото сънуване като факт и мога да кажа че не всичко се препокрива. Сега мога дори да си създавам сънища и да дооформям личностното си аз в съня. И да се върна на това за което пиша... Искам да се запозная с хора които се интересуват от осъзнатото сънуване и които го практикуват или поне им се е случвало няколко пъти, защото споделяйки с приятели които не са го изпитвали и са скептично настроени, ме кара да си мисля че нещо не е в ред с мен самия....

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия