Международна седмица на Американския университет в България

В чест на Международната седмица на Американския университет в България, която се организира за 10-та поредна година,  500 възпитаници на  висшето училище се  впуснаха в невиждан кулинарен фестивал. Те зарадваха госите и най-веч

2010-03-22 16:38:08
Международна седмица на Американския университет в България
В чест на Международната седмица на Американския университет в България, която се организира за 10-та поредна година,  500 възпитаници на  висшето училище се  впуснаха в невиждан кулинарен фестивал.

Те зарадваха госите и най-вече преподавателите си с вкусни гозби. Младежите от 12-те отбори, които участваха в надпреварата наредиха над 100 блюда  на огромна тапеза. Някои от преподавателите дори предоставиха собствените си кухни, където  да се приготвят   ястията. И гостите, и преподавателите се чудеха  кое блюдо  по-напред да пробват.

Грузинските студенти почерпиха гостите със специално бяло вино от родината си. Казахстанците се проявиха като най-добри кулинари. Те бяха приготвили кюирдак - печено месо със зеленчуци, манти - тестен деликатес с плънка от месо, както и специалитет от конско месо - кази. Грузинците бяха приготвили  специален хляб със зелен боб - лобиани, а също и гозинаки - нещо подобно на нашия козунак, но с орехи и мед.

Освен с ястията, студентите от АУБ показаха и други дарби. На Вечерта на талантите те се представиха с песни и танци. В АУБ учат младежи от 37 страни и целта е всеки от тях да научи повече за културата на своите колеги.

Международната седмица бе допълнена от традицонни игри и изкуство, както и от специални презентации на особеностите на страните, от които са студентите. 

Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия