Надвийте живота чрез осъзнато сънуване

Питали ли сте се какъв е смисълът на живота? Предполагам, че да. Това вълнува всяко човешко същество от хилядолетия. Изписали са се редица книги, но до сега никой не дава ясен отговор. Причината е че никой не се е върнал от "оня свят". А да

2010-03-22 11:02:57
Надвийте живота чрез осъзнато сънуване
Питали ли сте се какъв е смисълът на живота? Предполагам, че да. Това вълнува всяко човешко същество от хилядолетия. Изписали са се редица книги, но до сега никой не дава ясен отговор. Причината е че никой не се е върнал от "оня свят". А дали е така?

Чували ли сте за осъзнатото сънуване? Това е вид сънуване, в който вие целенасочено осъзнавате, че се намирате в сън, или по-скоро, че това, което се случва около вас не е реално. За целта са измислени редица техники и да ви кажа от опит знам, че те действат безотказно.

Осъзнавайки, че сънувате пред вас има два избора - да се събудите (което понякога е неизбежно) или да продължите напред, опознавайки, че се намирате в различен  свят. Там можете да летите, да променяте местата на планини, цвета на небето, да знаете езици,  можете да правите всичко - вие сте Бог в този свят.

Звучи смешно, глупаво, налудничаво на всеки, който не е опитал това. За много хора по света това обаче е начин да живеят и търсят отговори на въпроси дори докато спят. Най-опитните осъзнават ВСЕКИ свой сън и използват времето докато организма им си почива да участ редица неща, да създават неща, да експериментират. Така един млад тромпетист преживя сценичната треска, която го спирала да се качи на сцена. Той изнесъл редица концерти в препълнени салони в сънищата си. Това му дало смелост и опит да направи същото и в реалния живот. А какво всъщност е реалния живот?

Ние отчитаме времето и реалността по това, което си спомняме за нас. За всичко, което се е случило ние се бъркаме назад в спомените си. Ако не бяха те ние нямаше да знаем кои сме, следователно нямаше да ни има. Но след като ние си спомняме всичко, което ни се е случило и след като можем със същата сила и въздействие да си представим различни неща и случки, които са измислени чрез нашия разум, то тогава къде е разликата между това, което ни се е случило и това което си представяме? Няма разлика!

Всеки, който иска да научи техниките нека да прочете: Осъзнатото сънуване - урок 1

А до тогава - приятни сънища :)
Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия