Усмихвайте се!

Екип от германски и британски учени доказали, че усмивката е здраве. Оптимистите не само са по-щастливи, но даже са по-устойчиви на вируси и настинки. Германският психолог Хеико Шулц смята, че стресът влияе лошо на имунната система и намръщените

2010-03-19 23:41:52
Усмихвайте се!
Екип от германски и британски учени доказали, че усмивката е здраве. Оптимистите не само са по-щастливи, но даже са по-устойчиви на вируси и настинки.

Германският психолог Хеико Шулц смята, че стресът влияе лошо на имунната система и намръщените хора по-тежко прекарват болестите.

В изследването на международния екип са взели участие 80 студенти, които били разделени на две групи - песимисти и опитмисти.

Професор Клаус Вегел обяснява, че било установено, че усмихнатите младежи,  не само че били по-малко стресирани, но и по-рядко се оплаквали от хрема, кашлица, възпалено гърло или главоболие.  Те били с по-добра памет и концернтрация и по-лесно си взимали изпитите.

Докато при песимистите  било обратното - те се стараели повече, обаче изкарвали по-слаби оценки, били по-стресирани и боледували от грип и простуда много повече.

Затова, усмихвайте се по-често!    Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия