Хейтването те прави нещастен

Хейтването е част от живота на българите макар и да не са го наричали така през годините. Мрънкането, оплакването, гледането от лошата страна са типично наши черти, насадени от годините на преход. Какво обаче ни дава хейтването... отговорът е прост и

2010-03-19 14:27:40
Хейтването те прави нещастен
Хейтването е част от живота на българите макар и да не са го наричали така през годините. Мрънкането, оплакването, гледането от лошата страна са типично наши черти, насадени от годините на преход. Какво обаче ни дава хейтването... отговорът е прост и няма да ви карам да чакате за него - НИЩО. Хейтването те прави нещастен! Гледайки от отрицателната страна на нещата, търсейки негативните детайли, търсенето на лошото във всичко те прави да вярваш, че живееш в ужасен, мрачен, лош свят, където ти не можеш да промениш нищо. Това би направило всеки човек нещастен. Но негативизмът е за глупаците. Този тип хора никога няма да преуспеят, да станат богати, да имат щастливи семейства, да изживеят животът мечта.

Но все по-често се срещат и хора, които гледат винаги от положителната страна. Хора, които дори в ежедневните си неволи виждат положителното, които не спират да се усмихват дори, когато нещата около тях не са розови; които да правят планове за скъпа покупка без да имат един лев в джоба си.

Тези хора ще изживеят живота мечта за себе си, ще постигнат небивали успехи, защото не се интересуват и съсредоточават в моментното лошо състояние, в което са изпаднали, а гледат напред, изпълнени с надежда и вяра в бъдещето.

А вие от кои предпочитате да сте? Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия