Възпитаници на английско частно средно образование в България – достойна конкуренция на връстници от Европа

Данните са извлечени  от сравнителен анализ на  училища за английско средно образование от България, Испания и Англия На 26 и 27 март тази година в залите на хотел Хилтън в София ще се проведе станалото вече традиционно изложение за обр

2010-03-19 09:40:05
Възпитаници на английско частно средно образование в България – достойна конкуренция на връстници от Европа
Данните са извлечени  от сравнителен анализ на  училища за английско средно образование от България, Испания и Англия

На 26 и 27 март тази година в залите на хотел Хилтън в София ще се проведе станалото вече традиционно изложение за образование „Частно училище 2010” . Частни училища от различни градове на страната ще представят на посетителите на изложението своите възможности и достижения. За първи път в изложението ще бъде представено средно училище в България с английски стандарти на обучение. Също така за първи път на изложението ще бъдат представени възможността за обучение по международно признатия сертификат IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), както и подготовка на ученици за прием в едни от най-престижните бизнес университети в Англия – Oxford University и London School of Economics.

Учениците от английското частно средно училище в България постигат завидно високи резултати и успеваемост, показва сравнително проучване на стандартите в английското средно образование в училища от България (Darbi College), Испания (Caxton College) и Англия (Rossall School). Проучването е направено във връзка с нарастващата тенденция в последните години  все повече български деца да завършват средното си образование в чужбина, а една от най-предпочитаните дестинации е Англия. 

Според  данните за последната учебна година,  100% от учениците от Darbi College биват приети в университети и то извън страната. Техните връстници от другите държави постигат също висок процент - 97% за учениците от Caxton College и 95% - за Rossall School. През последната година резултатите от изпитите по програмата A Level, оценени от A  до C са: 75%  за учениците в Darbi College, 61% за учениците на Caxton College и 63% за Rossall School. Сертификатът Advanced Level (A Level) е световно призната диплома за средно образование, приета за “златен стандарт” при прием  в топ университетите по света. 

Високите резултати в училището се дължат на  индивидуалния подход в обучението, малките класове (до трима ученика в клас), където съотношението учители:ученици е 1:1. В Колежа се обучават млади хора, които търсят алтернатива на българското училище или преподаване по западен маниер, както и такива, които преди това са учили в чужбина и Дарби е единствената им алтернатива за получаване на английско средно образование в България.  

В момента  колежът има възпитаници, които преди това са учили във Великобритания, Канада и Либия. Кирил Копрев, Теодор Тодоров и Тодор Косев споделят, че основното, което ги привлича, е индивидуалното обучение – възможността да работят сами или в малка група по всеки предмет и ежедневно да получават цялото внимание на учителя си. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия